December 31, 2011

Botak ? Sebab2 Orang nak Jadi Botak !




Being bald as a result of chemo is a shock, I cannot lie. But along the way I’ve discovered a few things that rock about being hairless. Here we go…

1. Showers take 5 minutes. Really.
2. Shaving my legs? Nope. Don’t have to. They are smooth and sleek.
3. Armpits? Nope.
4. No more $45 haircuts.
5. Shampoo, conditioners, mousse, gel, and hairspray: No longer   needed (although I should be feeling some more money in my pocket at this point. Hmmm.)

6. I don’t have to take the time to comb, dry, and style my hair. I’m much faster than Robert at getting ready now (well I was always faster, but now I’m much faster. I’m competitive, so I get a little thrill every time I beat him at something, even if it’s petty.)

7. Cool and even exotic hats. I have a hand knit blue and green beret, a black Anne Hathaway/Devils Wears Prada hat with a buckle on the side, a fur and purple/silver fabric cap that looks like something a cardinal would have worn in the Renaissance, and a pink ski hat with fleece inside. Love them.

8. When I take my hat or wig off, I like to rub my hand back and forth over stubbly head. Why? I don’t know. But it feels good.

9. No hair in my food.

10. I never have a bad hair day.
Can you think of any more? Help me look on the bright side!


Mona Lisa

Aku dah dpt selesaikan code MONA LISA !!
dia sebenarnya botak .. haha
haiii , bila lah rahsia gmbr ni nk terdedah kn ? hurmm..
Assalamualaikum 
Copyright@AfiqAmmarHijaz

December 27, 2011

ANGRY BIRDS yang SEBENAR




Hyeup .. saja je nk post entry ni ..
tengah bosann , ape nk buat kan ?
haha .. hmm cute kan angry birds ni ?
hahah :DD


Assalamualaikum
Copyright@AfiqAmmarHijaz
Happy Hoilday :)

December 26, 2011

MEXICAN has started to count days left for the end of the WORLD



Hye , fuhh , da lama xupdate ..
emm .. nk kongsi sikit ! org
MEXICO ni ngokk kan ? haha..

menurut diorg , diorg ada terjumpa satu batu tajam di bawah tanah ... setelah setahun korek , batu tajam tu PYRAMID so kat situ diorg cek2 n then terjumpa nombor 21122012 ..setelah dikaji .. diorg ckp yg kiamat tu jatuh pada tanggal 21st Dec 2012 .. 21st haribulan tu plakk hari JUMAAT . lagipun diorang ckp yg tarikh itu adalah tarikh yg terakhir yg terdapat di MAYAN CALENDAR .. PUIHH ! ..astaghfirullah .. jangan  percaya sgt ! apa yg kita boleh buat adalah dengan hanya berdoa setiap hari .. selalu bersedia .. lagipun didalam al-Quran dah tertulis yg tiada sesiapa tahu tentang bila atau pada tanggal berapakah kiamat akn berlaku .. sedangkan malaikat pun tak tahu bila kiamat , ini kan manusia .. pada zaman Nabi , dunia ni dah diibaratkan seperti nenek tua .. sekarang .. hrmm .. xpe ! jgn risau ! bersedia sahaja ! nak tau lebih lanjut ? KLIK SINI ! 

assalamualaikum..
Copyright@AfiqAmmarHijaz

December 23, 2011

Mimpi dan Realiti yang Berbeza ..




hmm .. hari ni ..
aku xnak tulis ape2 
tapi aku nk post Picture2 yg boleh bagi 'semangat'
KONON ! haha ..
ini quote2 yg terbaekk punye !!


People always say to follow your dreams. I want to believe and I want to say, “Ok. I will,” and then just do it. But it’s not that easy.
When you’re a kid, you always say, “Oh, I wanna be a doctor or a firefighter,” and think you can.
You say to you’re parents, “Hey mom, dad, I can’t wait ‘till I’m older so I can truly be whatever I want.”

I dream of becoming a Doctor . I spend my days on my laptop, rummaging through my mind just to find an idea that will spark my inspiration and produce something great.
I often think up a masterpiece, then a jump right onto it, and speed through like I’m running the forty. I treat my stories like a real author would, hoping that one day I’ll be discovered and live out my dream. But then, as soon as the spark comes, it dies. 

I wish I could just be what I want. I wish I could do what I want. I wish I could feel what I want when I want to feel it but I cant. I wish patience wasn’t a necessary factor in everyday life. I wish you could just do what you want without doing the million things you have to do to get there. And while I’m sitting here, waiting for my dreams to come true, I’m just hoping that I’ll be able to even be close. I even wonder if I’ll be on earth to actually have my fantasies come true.

But this topic goes much deeper than just dreaming and what we'll be when we’re all grown up. It also focuses on your social life. I don’t know one person who doesn’t want to be known. I don’t know one person doesn’t want to be acknowledged by someone outwardly special to them. Everyone wants to be popular. Everyone wants to be that good-looking boy or girl that we all either love or envy.

 I have friends like that. Friends that I wish I could be. I wish I could look as good as him, or have that one girl, or have his abs, or have his ability. But I can’t change who I am. Some say that you should just be yourself. But sometimes, you just drop that advice and wish you were someone else just so you could have a backup dream. Just so that you could be happy even if your dreams of being a pro football player or in my case an author vanish.

I’m known at school for being the class clown. I go to school sort of just to let all the stress go and be FUN. But I have few choices in the spot of the social chain I fill. I’m not what you would call attractive. I am popular, but not for my ideal reasons. I have friends. I don’t have a bad social life, but it just doesn’t feel right.

As I sit and write this, I feel like no one really knows what I want or what dreams go through my mind. My dream is a powerful one. I don’t want to sound like I’m the only one with a desire to be what they want, but I long and pray each and every day and beg god to help me make it to the big time.

No one knows what I want. No one knows what I think about. No one knows that I secretly compete against the other potential 'smarty pants' in my class. I harshly criticize their work and thrive to be better. I do everything I can to be at the top of my game. I feel like I’m going in the right direction to fulfill my dreams but there is always that thought that I might just not make it. 

The only way to be what you want to be is by going out and trying. And if you’re going to try, you might as well try hard. Don’t sit back and keep on wishing you had risked everything. Risk it now while you still have the chance. Following your dreams is worth the pain. And when you hit the pain, fight it. 

Follow your dreams, but do it knowing you’re going to face hardships and trials down the road. And be ready with your chin up and fists ready to fly because the fight isn’t easy. 


Thats all for today :DD 
tenks reading it ya ? :DD
Assalamualaikum
Copyright@AfiqAmmarHijaz


December 20, 2011

Makhluk Halus Tumpang Solat ?



Hye ! ok2 ...
sekarang aku nak tulis entry yang
SERAM .. seram sikit ..
tapi jangan lah takut key ?
jadikan pengajaran ..k ?
Cerita ni , aku baca di google ..
TERBACA .. then tetiba jadi tertarik plakk nak share .. 
ENJOY ! hehe ..



BATU PAHAT – Terkejut, pelik, tergamam dan banyak lagi persoalan yang bermain di fikiran empat sekeluarga yang menghuni rumah di Kampung Desa Penyayang, Sri Medan, apabila ruang rumah mereka dijadikan tempat untuk solat jenazah makhluk halus. 
Kejadian berkenaan disedari apabila penghuni rumah berkenaan pulang setelah beberapa ketika mengosongkan kediaman mereka.
Mohd Amin Kamil, 46, berkata, kejadian pelik di rumahnya mula berlaku tiga tahun lalu, apabila isterinya, Rahimah Mohamed, 49, mengemas sejadah yang terbuka.
Katanya, pada mulanya isterinya menganggap anak mereka menunaikan solat dan terlupa melipat sejadah tersebut.
Bagaimanapun anak mereka menafikan dan memberitahu dia belum lagi menunaikan solat.
“Saya dan isteri mula berasa pelik dengan kejadian ini dan membiarkannya sahaja dan tidak berkata apa-apa. Kami beranggapan mungkin ada di antara kami terlupa mengemas sejadah berkenaan.
“Tetapi perkara itu berulang kembali dan ia berlaku tiga kali berturut-turut, di mana kejadian berkenaan berlaku apabila masuknya waktu solat Asar, Maghrib dan juga Isyak.
“Perkara ini juga akan berlaku ketika matahari sedang naik, dan ia hanya berlaku apabila awal Muharam, tetapi kami diamkannya sahaja dan menganggap ‘mereka’ hanya menumpang solat,” katanya kepada Sinar Harian.
Kain batik lepas terbentang sendiri
Menurut Mohd Amin, bagaimanapun sesuatu mengejutkan berlaku apabila dia pulang sahaja ke rumah Khamis lalu dan mendapati di satu ruang dalam rumahnya terdampar sejadah untuk solat berjemaah.
Katanya, lebih mengejutkan di hadapan sekali dia melihat bantal dan juga kain batik lepas dibentang seperti menutup seorang jenazah.
“Saya terkejut dengan kejadian berkenaan dan bergegas keluar memberitahu isteri.
“Isteri saya memberitahu, sebelum dia keluar, rumah dikunci. Lalu kami teringatkan perkara yang berlaku sebelum ini di rumah.
“Sebelum itu, awal pagi dan sehari sebelum ini, saya mendapati sejadah di rumah kami terbentang seperti selalu. Kami membuat andaian mungkin salah seorang daripada makhluk halus berkenaan telah meninggal dunia,” katanya.
Sebelum ini, katanya, dia berhubung dengan beberapa ustaz dan mereka menyatakan makhluk berkenaan hanya untuk menumpang sahaja dan tidak mengganggu isi rumah.
Sebelum ini katanya, kejadian seumpama ini tidak pernah berlaku walaupun mereka telah mendiami rumah tersebut hampir 19 tahun.
APABILA AKU FIKIRKAN BALIK PERISTIWA NI ...
Benarkah Jin tumpang sembahyang ?…. apa perlunya… solat satu ibadah wajib bagi manusia dan Jin…. ALLAH telah tempatkan dimana alam yg sesuai untuk Jin hidup dan beribadah… ini adalah satu pencerobohan… tapi kalau tuan rumah membenarkan pun masih ada persoalan… apa perlunya… jaga2 jangan teruskan hubungan ini.

December 19, 2011

Wah ! Cuba Lihat Duit Blog Anda !





emm .. ehek ! hahaha ..
apada .. aku tak sangka
duit blog aku acangginie ! haha
tenks followers !
tapi duit ni xboleh cash out pun (rasanyalah)..
hahaha :P








Haa .. kepada Bloggers ,
sesape yang nak tengok 
duit blog masing2 .. Klik Sini
kay , lepastu korang type je URL blog korang ..
Selamat mencuba :DD
Assalamualaikum 
Copyright@AfiqAmmarHijaz

December 18, 2011

Robot boleh kesan Penipuan !



hmm .. ni nak cerita sikit ..
ni bukan cerita betul pun..
cuma rekaan semata-mata ...

Pada suatu hari , ayah telah berjaya membina sejenis robot yang boleh mengesan penipuan .. fungsi robot ini adalah , setiap kali robot mengesan penipuan siren akan berbunyi lalu menampar orang yang menipu  .. macam ni *PLANG* ~~ then penampar !

Ayah : amr ! tengok ni , robot yang ayah bina !
adik : ayah bina ? betulke ?
Ayah : betullah ! 
*PLANG*
Ayah : aduh!
adik : asal ni ayah ?
Ayah : robot ni dah rosak  .. 
*PLANG*
Ayah : OKEY2 ! adik, robot ni boleh mengesan orang yang menipu ..
adik : owhh .. macam tu rupenya ...
                                                          

Selepas itu .. adik pun pulang dari sekolah ..

Ayah : haa , sekolah macam mana ? ok tak ?
Adik : okey la ayah , mana ada xokey ..
*PLANG *
adik : ehh! robot ! kau pahal ha ?! aku cakap benda betul la nie ! ngukk betul ! (setelah itu , adik pun menoleh la kebelakang ) EH mak ! hehe ..
Mak : amboi2 ! berani cakap camtu depan mak ye !
adik : la.. mana adik perasan mak ..
Mak : ni yang mak marah nie !! 
*PLANG* 
adik : hahaha .. mak nak tipu adik ke ? hehe
mak : yela .. marah tu kan tandanya sayang !
adik : ohh , adik SAYAAANG mak !
*PLANG*
Mak : adik x sayang mak !?? KURANG AJAR !
Ayah : alahai .. ayang ni pun .. xpayahla nak marah sangat kat budak ni .. dia kan anak kita ..
*PLANG*

Adik : .........

hahaha .. relaks
cerita ini hanya rekaan
semata-mata ..

Assalamualaikum 
Coppyright@AfiqAmmarHijaz




December 17, 2011

Akibat Terlalu Obses Dengan ENGINEERING :)



Hye , hari ni nak cite pendekk je 
sape sini minat jadi engineer ?
well engineer ni susah sikit ..
but kalo jadi engineer keret tu gempak .. but now aku nak cerita benda lain ..


Yesterday , aku pergi ke Jusco Bukit Tinggi dengan pakcik aku ..and then kitorang pergi la lepak2 kejap .. suddenly we saw a JAPANESE food stalk .. yum yum .. faham2 la.. aku memang jenis prang yang ketagih TAKO ! sedap pulakk benda nya !hehe.. jangan risau .. tako ni diperbuat dripada Melted vegetables (rolled up) + some seafood ! so its 101% Halal . 

                                                                
inilah TAKO nye .. yum2 :DD


Okey , now guys ... YOU JUST HAVE TO TRY ONE OF THESE FOOD ! its awesome .. if you're staying at Selangor .. go to JUSCO Bukit Tinggi AEON .. located at the ground floor .. you just cant miss it .. and then ..ohh ya , kat kedai Al-Ikhsan jugak ada jual Underwater EarPhone (adidas) .. cool ..kat situ jugak aku ternampakk budak2 pavillion KL datang ke situ .. -,- budak2 KL (pavillion) tu memalukan malaysia(KLANG) la peluk2 , cium2 suma tu..  entah macam mana pakcik aku tegur budak tu .. pakcik aku pun ternampak satu trolley nie , and then dia curi empat tayar trolley tu .. wth man .. haha :D , dia cakap yang tayar trolley ni kuat .. n then he took the trolley tires and went back home (my home) ..  

3 minutesHOURS LATER !

inilah sebabnya dia curi tayar trolley tu ..

akibat terlalu berminat menjadi seorang
ENGINEER ..
haha .. maklumlah ..
gila tech engineering ..
umm .. kereta kau terbaikk la acik..
patut masuk ke dalam anugerah Kereta terbaik ..  -.-
well sampai di sini je ..
Assalamualaikum .
Copyright@AfiqAmmarHijaz

December 15, 2011

Never Underestimate the Power of Stupid People ! :P




Hmm .. sekarang aku tengah bosann .so apa lagi ?
buat kerja bodoh la .. tapi ni aku nak cerita sikit ! 
Jangan pandang rendah kepada orang yang suka melakukan perkara bodoh sebab :
  • Mereka boleh menghiburkan anda 
  • Mereka boleh membuat anda ceria !
  • Mereka akan selalu buat anda terfikir .
  • Mereka akan membuat anda sebut " oohh , a'ah la ! hahaha "
  • Mereka Creative ..









haha .. amek kau , stupid people tu maknanya bukan manusia yang bodoh taktau pape tu ...
tapi , maksud bodoh dlm entry ni adalah macam orang yang berakal tapi selalu buat benda STUPID ..
hahaha :DD


An APPLE !
Ni lagi seekor , takde kerja ! haha .. biasanya orang yang selalu fikirkan
kebasan dirinye , dialah yang selalu akan buat stupid things ni ... hurmm..


BAD NEWS and WORSE NEWS !
kay , gambar ni aku create .. hmm , tapi kat internet , da ada banyak da keluar
gambar2 macam ni .. hmm , kira2  1jam jugak aku create ni .. oh ya , kalo korang ada FB ,
go search SURVIVING TEENS .. hahaha .. gempak !


Thumbs Up if you're a HARRY POTTER fans !


hahaha ! aku pernah melalui situasi ini !
hahaha .. aku pun terlupa gak , buang masa aku je kol dia ..(padahal fon dia kat umah aku)
hahaha ..


Perbezaan zaman purba dan sekarang.. *jauh beza ..


Korang perasan x ? sebenarnya aku dah lama dah perasan benda
ni.. steve JOBS ! ni semua salah kau ! 
hahaha .. harga nya ye2 je mahal .. hmph !
okeylah .. itu je la .. 
otak aku dah berbuih dah .. hehe
Assalamualaikum 
Copyright@AfiqAmmarHijaz