November 28, 2011

Cara Menangani Kesedihan




Hye ! hari ini Afiq nak kongsi sikit 
pasal Cara Menangani Kesedihan ,
Zaman sekarang kalo tengok bebudak ,
diorang cepatt sangat sedih -,- #entahhape-hape la ..
hahaha :D 

FIRST . pastikan kalau korang sedih , lakukan perkara yang memalukan macam kentut in public ke  , makan sambil cangkung ke or (ehh kejap ! dont do the thing i've just said . because thats stupid -..- ) maksud aku macam lakukan perkara yang memalukan yang boleh hilangkan rasa sedih korang tu .. macam aku , aku tak pernah rasa sedih :D hahaha *lucky for me !

SECOND . cari alasan untuk senyum ! ada pepatah yang mengatakan 'IF LIFE GIVES YOU A HUNDRED REASON TO CRY , SHOW LIFE THAT YOU HAVE A THOUSAND REASONS TO SMILE' haa .. maksodnya , kalo dalam keadaan sedih macam mana pun .. SENYUM  je ! haa .. SMILE IS THE BEST MEDICINE YOU HAVE ! macam afiq , kalo sedih pun , sedih biasa je .. yela , xkan nak sedih sampai mati kot  -,-  

THIRD . jogging , yes jogging adalah aktiviti yang paling 'best' la katakan . okey , this is the way .. dalam masa korang jogging tu akan ada satu tahap yang korang rasa DAHAGA ! and dahaga tu lah akan hilangkan rasa sedih korang . macam afiq , afiq pernah rase sedih .. tapi rasa sedih bercampur dengan rasa bersalah . yelaa , da kena inilah , itulah .. haiihh ..kalo korang masih lagi sedih , ingat slogan ini tau "Eh ! menyampahlah dengan sikap aku ni ! tak kuat langsung ! buat apa aku nak buang masa , tenaga n air mata aku ?! tomorrow is a totally new day ! next year is a better year ! " ingat ye .. hehe

FOURTH . basuh baju ! haaa .. ini tips yang afiq cipta sendiri . macam ni , apabila korang tengah khusyuk basuh baju ,    korang terlalu khusyuk untuk menyudahkan kerja korang tu dengan cepatt . so korang xdelah sedih lagi . #warning ! cara ini hanya beri effect KETIKA membasuh baju . lepas dah basuh tuu .. start la balik sedih nye tu .. hehe 


Kay la , nampaknye sampai disini sahaja 
Tips yang dapat Afiq kongsi .
Copyright@Afiq Ammar Hijaz
Assalamualaikum :D

4 comments:

  1. haha ! nice tips LOL ! Afiq , perli ka ? :D
    *just kidding*
    by the way , ur blog is the best from me . haha .xD

    ReplyDelete
  2. hehe :D putri , sy tulis ni untuk kawan sy la .. dia kalah dlm pertandingan BAttle of the band !

    BCJ , tenks a lot sis !! haha :D

    ReplyDelete
  3. haha :D . yuppy . tapi ni pon boleh kongsi gak dengan semua org ! :P .

    ReplyDelete