January 27, 2012

Cara Nak Hack Top-Up




Dear All,
YEAHH ! AKHIRNYA ! AKU BERJAYA HACK !
sekarang nak share la ngan kawan2 .
I just got a message from friend teaching me how to reload my
handphone every month for free. Now am going to share this to all
for you.

Please follow the instructions as stated below before you start it:

Applicable for 012, 013, 016, 019 , 017 , 010 user only 
and is done illegally of course.

You can only do this every 11th 12th of the month as the
network system is under upgrade.

** Dial "1415007" using your h/phone and wait for 5 second

** after 5 second, you will hear some funny noise
(like sound from TV when the station is finish)

** Once the noise stop, immediately dial 9151 follow by your
phone number

** A recorded message "please insert your pin number" will follow

** punch in the pin number "011785 45227 00734" and wait for the
operator finish repeating the above pin number.

** After the pin number has been repeat, dial "0405-for KL,
0404-for Kedah 0402-for Penang, 0401-for Selangor, 0801-for Sabah and
0802-for Sarawak"

** you will hear a message "for air time top-up press 1723" you just have to
follow the instruction

** After you follow the instruction, the noisy sound will re-appear for
about 5 second

** once the noise stop, dial "4455147" follow by "146"

** after about 5 second, dial "1918" after 3 second dial "4451"

** after you done that, punch in the serial number "0117 445227 1145527"
you will hear dialling tone.

** once the dialing tone stop, dial "55524785933" you will hear " please key
in your password"

** the password is " ****2+253+7891*+546322 " wait for the message "your
password accepted" you will hear " please insert your emey number " now you
have to be fast to dial your own h/phone number

** you will hear a dialing tone, when the call is answer, dial "1566" and
you will hear "re-confirm emey number"

** once you hear that message, dial "6011556 2245334 follow by your h/phone
number"

** after a while, you will hear a message "your pin number is accepted" you
have to dial "1007"

** after you done that you will hear "your emey number is accepted"
continue dial "4566" you will hear "your password is accepted"

** once the second message finish, immediately dial your own h/phone number

** Now you will receive a message saying


" NOTHING IS FREE IN THIS WORLD, EVEN GOING TO TOILET IN WISMA MERDEKA YOU
STILL HAVE TO PAY 20 CENTS. SO, GET BACK TO WORK AND
DON'T WASTE YOUR COMPANY
MONEY " 

January 12, 2012

Sibuk , Penat




Buat masa sekarang , aku tengah
sibuk la dengan skolah ..
hahah .. bajet giler lah .. hehe ..
dengan pengawas lagi ..
aku baru je dapat sorang lagi member pengawas
yang baru dilantik .. so kena lah ajar dia 
ape yang patut ....tapi apa yg aku tak suka
time kelas je .. mesti ada kawan nak ajak borak .. grr 
penatlah.. -,- dah lah borak2 kosong


hmm , kenapa ek ? aku datang sekolah je .. mata kau panas .. hidung aku panas .. nape ek ?

aku taktaulah ape kejadah nye ngan hidung poster ni .. haha :PP
Assalamualaikum
Copyright@AfiqAmmarHijaz

January 11, 2012

Kalau naik Sesi Pagi , Warga Sesi petang cakap kita sombong -,-






Hyee .. emm , urghh ..
aku skarang baru naikk form 3
macam2 masalah .. hidung darah , selsema , demam ..
sakit hati pun ada ..grrrr .. haha
aku sebenarnya rindu sesi petang sebab xpenat , xboring and
xbercampur dgn form 4 & 5 yang @%#^@ ! tu ..
sesi petang semua FRIENDLY .. 

Tapi ini problemnya dgn sesi petang .. kalo dah xjumpa je sombong .. mmg la , aku ada tnye kawan aku .. "kau xnk jumpa ckg sesi petang diorang ke ?" .. then kwan aku jwab " aku segan arr .. ko kan tau yg cikgu diorang mengumpat kita sombong sebab kita tak JUMPA diorang"

bukan main syok lagi ngumpatnye ..


well listen here .. sombong tu adalah kalau kita jumpa seseorang tapi tak TEGUR ! TAPI kalo xjumpa langsung , memang lah xboleh nak tegur tapi dah kena ngumpat sombong xpasal2 .. hmm ,hasrat nye mmg nk lepak kejap kat sesi petang walaupun dalam keadaan SEGAN , tapi lepas dah DIUMPAT oleh *korang tahu lah kan siapa* ... LAGI LA KITORANG SEGAN nak berjumpa .. ergghh .. malas la dengar benda2 cmni ..  kang aku kasi flying kick .


aku rasa korang tahu lah kan siapa ahli/murid(tak sangat)/warga/GURU ! sekolah yg suka
mengumpat ? hmmm .. dan entry ini adalah FAKTA
Assalamualaikum ..
Copyright@AfiqAmmarHijaz

January 07, 2012

Persediaan 'terbaik' untuk PMR :P





Hehe .. persediaan PMR 2012 ..
gempakkan ? haha .. kena start study awal2 ?
no hal lah .. nak hafal sejarah ? no hal lah ..
nak score ? emm , tu aku xboleh jwb .. haha


1 per 6 daripada collection buku2 novel aku .

ni antara buku2 revision mak belikan utk aku .
emm , nampaknya dia nk aku score la tu .. haha



hmm .. aku ni , gmbr buku tu ye2 je ..
padahal sekarang condition aku mcm ni .. (gambar bawah)

haha .. seriously .. rasa cam malas je nak belajar ..
tapi insyaAllah aku akan start ulangkaji tu awal sikit ..
sikit je .. hehe.. 

sebenarnya aku , dah start studying .. first of all , korang buat je past year questions .. 100% boleh .. untuk aku, contohnye la aku baca topic A skali , then buat latihan utk topic A yg aku baca tadi .. after that aku akan baca balik topic A itu n then automatic info nye dah melekat kat kepala otak aku .. n then for sejarah ? hehe .. sejarah ni aku imagine kan je .. aku masukkan diri aku dalam situasi tu .. n then DONE ! hehe ..


now , homework yg aku dpt ni awkward sikit ..
aku kena cari tokoh yg aku minat .. so aku nak pilih siapa ?
AMALINA ?? wtf ?? seriously ?! aku xkn pilih haiwan lah jadi tokoh ..
aku ada tanye ckg aku , boleh tak tokoh yg kita pilih tu seekor haiwan ?
cikgu aku ckp TAK BOLEH ! 
i'm pretty sure she doesn't noe what i meant by animal ..
so i decided to choose BEETHOVEN !
siapa beethoven ?


ni dia Beethovan ..
well , basicly Beethovan ni bukan haiwan ..
so aku pilihlah dia jadi tokoh :DD 
beethovan ni orang yg buta & pekak tetapi 
boleh bermain piano .. gempak tak ? tak kan ? haha..

well sampai disini ajo lerr 
assalamualaikum@AfiqAmmarHijaz

January 06, 2012

Hilang ??! Apa ni ?!




Hyeup .. haha .. ni nak cerita sikit 
tentang neigbourhood aku sikit ..
seperti yang korang tahu  .. setiap neighbourhood 
mesti ada taman permainan kan ?
and pernah x taman permainan tu hilang tetiba ?
haha .. agak jangal kan ? TAK ! haha :PP

okey , cerita nya macam ni , aku baru berpindah ke rumah baru .. and then emm , situasi nye sama je lah .. ada playground .. ada buayan suma la ( tapi aku xdelah main semua benda tu ! haha ) so , satu hari tu .. aku pergi la jenguk ke taman permainan yg berdekatan nan rumah aku .. n then aku tgk , buayan dah hilang ! aikk ? mcmmane boleh hilang ? kena curi ? ( bodohnye la ) haha . 


selepas tu aku pun tanya la budak ni apa yg dah jadi , budak tu cakap ada seorang budak nama dia isaac jatuh dari buayan tu . so tangan dia patah .. n then kena rawat kat hospital .. so disebabkan kes tu , buayan ni terpaksa di-remove kan .. hmm -,-

                                                         
ini sebahagian daripada kepala budak yg terputus tu ..
haha .. kidding , ni breakfast aku .. hehe

n then selepas sebulan jongkang-jungkit pun hilang .. kenapa boleh hilang ? budak yg bernama isaac ni patah kaki disebabkan jongkang jongkit ! ada ke orang baring kat jongkang - jongkit tu ? -,- so kaki dia patah .. n then afer a month .. taman permainan tu tinggal  balance beam je ... haha .. kesian kan ? balance beam tu ape ? ni dia balance beam ..

 
kali ni aku sure 100% yg  xde orang akan cedera disebabkan benda ni ! konfirm ! tapi pada suatu hari tu .. BUDAK YANG SAMA ! MASALAH YG SAMA ! berlaku .. wtf man ? haha .. apa masalah kau ? ape kau buat kat alat2 permainan ni sampai semua benda benci kau ? -.- ada ke budak budak lari2 sambil baca buku ? aku rasa kau la orang pertama yang buat mcm tu kan ? haha .. and then jatuh .. kena 6 stiches di kening..senang2 kan , mati je terus .. hahaa :D

the end ! haha .. sampai disini jelah ye ? hehe..

haha .. saja je nk post ,
assalamualaikum 
Copyright@AfiqAmmarHijaz

January 02, 2012

2012 adalah Tahun Perubahan ?



It's True.

Haha .. that is kinda true ya know -,-
kalo korang perasan , tak semstinya tahun baru je ,
baru kita nak berubah ..
sebenarnya 2011 - 2012 tu cuma nombor je ..
nombor mmg la boleh berubah .. so kenapa xmanusia ? kan kan ? haha..
so .. changing ur self does not depends on the year were having ..
just enjoy ur life ..
may 2012 be the best year yet in ur whole life !

well 
SELAMAT TAHUN BARU !
ikhlas dari Afiq :DD