January 07, 2012

Persediaan 'terbaik' untuk PMR :P





Hehe .. persediaan PMR 2012 ..
gempakkan ? haha .. kena start study awal2 ?
no hal lah .. nak hafal sejarah ? no hal lah ..
nak score ? emm , tu aku xboleh jwb .. haha


1 per 6 daripada collection buku2 novel aku .

ni antara buku2 revision mak belikan utk aku .
emm , nampaknya dia nk aku score la tu .. haha



hmm .. aku ni , gmbr buku tu ye2 je ..
padahal sekarang condition aku mcm ni .. (gambar bawah)

haha .. seriously .. rasa cam malas je nak belajar ..
tapi insyaAllah aku akan start ulangkaji tu awal sikit ..
sikit je .. hehe.. 

sebenarnya aku , dah start studying .. first of all , korang buat je past year questions .. 100% boleh .. untuk aku, contohnye la aku baca topic A skali , then buat latihan utk topic A yg aku baca tadi .. after that aku akan baca balik topic A itu n then automatic info nye dah melekat kat kepala otak aku .. n then for sejarah ? hehe .. sejarah ni aku imagine kan je .. aku masukkan diri aku dalam situasi tu .. n then DONE ! hehe ..


now , homework yg aku dpt ni awkward sikit ..
aku kena cari tokoh yg aku minat .. so aku nak pilih siapa ?
AMALINA ?? wtf ?? seriously ?! aku xkn pilih haiwan lah jadi tokoh ..
aku ada tanye ckg aku , boleh tak tokoh yg kita pilih tu seekor haiwan ?
cikgu aku ckp TAK BOLEH ! 
i'm pretty sure she doesn't noe what i meant by animal ..
so i decided to choose BEETHOVEN !
siapa beethoven ?


ni dia Beethovan ..
well , basicly Beethovan ni bukan haiwan ..
so aku pilihlah dia jadi tokoh :DD 
beethovan ni orang yg buta & pekak tetapi 
boleh bermain piano .. gempak tak ? tak kan ? haha..

well sampai disini ajo lerr 
assalamualaikum@AfiqAmmarHijaz

2 comments:

  1. selmat maju jaya utk pmr !
    sma lah kita nk exam thun nih yer !

    ReplyDelete
  2. heheh :DD yeah .. awk pun ! moga berjaya ya !

    ReplyDelete